CIRKUSLEKAR       Den lilla cirkusvagnen var på plats, artisterna hördes glamma på väg till spelplatsen på hamnplan, det var 7-8 min kvar till starten på föreställningen…….. och det var tre barn i publiken. Katastrof! Men som på ett givet tecken, väller det in folk, mest barn men även vuxna, vi räknar till 49 personer, 51 med Ingrid och Inge som sitter på första parkett i sitt hus.

Så kommer det hela igång. Annelie och Hugo från Cirkusfabriken i Malmö spelar upp en föreställning rik på alla ingridienser: jonglering, akrobatik, ringar, musik, humor och överraskningar…. allt i ett oavbrutet tempo. Barnen följer ivrigt med, kommenterar och skrattar.

Efter en dryg 1/2-timme är det barnens tur att försöka. Under artisternas ledning får dom använda alla attiraljer, få tips och goda råd….. och mycket uppmuntran. Ännu efter mer än en timme kämpar dom flitigaste och mest hängivna barnen fortfarande med käglor, bollar, etc.

Ett lyckat besök tyckte dom flesta, och artisterna kommer tillbaka til Sölvesborg i slutet på sin turnè…..Men vi knep dom först, minsann!

Text Jan L.