Italiensk gourmé mat – 10 matglada herrar lagade gourmé mat åt damerna!

Salvatore Trudi, den kända Sölvesborg krögaren visar vägen för 10 herrar som lagar en 4 rätters meny för sina 10 damer.

Salve börjar med en meny genomgång för ”gubbarna” där 5 arbetsgrupper á 2 pers skulle jobba i arbetsstationer. Vi ”gubbar” hade en intensiv men mycket rolig eftermiddag där alla verkligen kände sig nöjda men vi var helt slut efter 4 timmar i ”köket”. Resultatet blev fenomenalt.

Damerna hade ingen aning om varken meny eller hur kvällen förberetts av oss gubbar. Vi hade dukat upp med Italienskt tema, flaggor, lyktor, allt gick i de Italienska färgerna Rött, Vitt och Grönt så även maten.

Entre rätt med välkomstdrink, Därefter en förrätt som var en skaldjurstallrik med bruschetta, mellanrätt som bestod av Pasta Tricolore – 3 sorters pasta, en var fylld Ravioli med gorgonzola, gjort av egen tillverkad pasta, spaghetti med pesto samt den speciella pastan Malloredus som Salve tog med från Sardinien. Huvudrätten blev kalkonfilé med ugnsrostade grönsaker och klyftpotatis, sen avslutade vi med en underbar dessert, Tiramisu tillsammans med ett gott dessert vin som smakade mera. Vi valde att ha ett gott Italienskt vinpaket designat till denna underbara middag.

Denna matlagningskväll blev riktigt lyckad och Damerna hyllade maten hela kvällen, nu längtar alla efter nästa tillfälle vi kan laga mat tillsammans igen, sista gästerna lämnade mätta och belåtna vid 23.30 tiden.

 

Peter Schön

Ordförande Västra Näs Byalag och Hamnförening