På besök hos flickor med stickor 

Ett besök hos flickor med stickor i Filéstugan i Västra Näs, var ett sant nöje. En underbar doft av glögg med en blandning av varm stearin mötte mig i dörren när jag steg in.

Denna dagen var det inte bara stickor, broderier eller annat handarbete som höll damerna igång. Nejdå, dom höll på att stöpa ljus samtidigt, snacka om produktivitet. Dessutom var glöggen på spisen, kaffet varmt i bryggaren och rulltårtan serverad.

Riktigt mysigt kan jag lova. Fick lite information om grader på stearinet, hur många dopp man skall göra och en viktig sak, inte prata samtidigt som du står med trådarna i grytan, då försvinner allt stearin från tråden. Tur inte jag var med då………..Vilken värme och energi dom gav mig, fick ju hem och dyka ner i min garnkorg, så inspererad blev jag. Hoppas era fantastiskt fina ljus ni tillverkade under dagen förgyller ert hus med ett vackert sken.

Tack för glögg, kaffe och ert varma härliga mottagande jag fick.

Bild och text Helen Schön